En mobiltelefon som torkas av med antibakteriell servett.Våra mobiltelefoner samlar på sig över 25 000 bakterier varje dag – per kvadrattum. Nu lanserar Acer produkter med antiseptisk teknik, som ska förebygga spridningen av virus. Foto: Tasha Cherkasova/Shutterstock

Lansering

Antiseptisk teknik ska hindra bakterier och virus från att sprida sig på våra enheter, skriver PC För Alla. Initiativet kommer från Acer som nu lanserar en helt ny linje av bakteriefri teknik.

Att teknik är en smittohärd är de flesta medvetna om. På våra datorer, mobiltelefoner och surfplattor samlas mängder av bakterier och virus varje dag – och inte sällan trivs de på platsen.

Oftast handlar det om så små mängder att vi inte blir smittade men då och då slår oturen till. Nu meddelar Acer att de släpper produkter med antiseptisk teknik.

Virus på våra enheter, vanligare än du tror

Virus och bakterier samlar sig på våra mobiltelefoner, datorer, surfplattor och andra enheter dagligen. Och inte sällan frodas de.

Det är välkänt att varje kvadrattum av exempelvis en mobiltelefon innehåller i genomsnitt runt 25 000 bakterier. Det gör mobiltelefonen till ett av de smutsigaste föremål du kommer i kontakt med dagligen.

Acer tar upp kampen

I pandemins spår har Acer valt att ta upp kampen mot bakterierna. För att förhindra att virus och bakterier ska kunna sprida sig från våra enheter lanserar de nu produkter med antiseptisk teknik.

Tekniken förhindrar att bakterier och virus sprids från enheterna till användaren. På så vis är produkterna från Acer menade att förebygga sjukdomar.

Produkterna har visat sig lyckade

Acer har redan framgångsrikt hunnit lansera en rad produkter utrustad med denna antiseptiska teknik och nu utökar de produktfamiljen med en laptop, en dator, en surfplatta och ett tangentbord med mus.

Två av produkterna, datorn Enduro Urban N3 och surfplattan Enduro Urban T3, är båda två konstruerade för att dessutom tåla tuffare tag. Förutom den antiseptiska tekniken har de exempelvis en IP-klass på IP53.