Kvinnas händer som skriver på en laptop.Telias chef för Public and Key, Ann Emilson, lämnar nu operatörsjätten. I stället kommer hon att gå över till företaget Tobii. Foto: ESB Professional/Shutterstock

Telekomnyheter

Tidigare chef för affärsområdet Public and Key på Telia, Ann Emilson, avancerar nu till Tobii och lämnar operatörsjätten bakom sig, skriver Telekom idag. På Tobii kommer hon att ta sig an rollen som global sälj- och marknadschef.

Ann Emilson har en lång rad av lyckade chefsroller bakom sig. Efter flera år på CGI, en konsultjätte inom IT och affärsverksamhet, och därtill en flerårig chefsposition på Ericsson hoppade Ann Emilson till sist över till Telia. Men nu är det nya äventyr som väntar för telekomveteranen.

Tidigare stora chefspositioner

Ann Emilson är en riktig telekomveteran. Hon har exempelvis jobbat i många år på Ericsson. På Ericsson var hon bland annat säljchef och jobbade under lång tid i Singapore, då som vd. Hon har även haft framgångar på företaget CGI.

Under sin karriär har Ann Emilson samlat på sig flera stora chefsroller, bland annat på Telia då hon har jobbat som chef för affärsenheten Public and Key.

Som chef på Public and Key hade Ann Emilson ansvar för Telias största privata kunder. Särskilt privata kunder med internationella krav och kunder inom den offentliga sektorn. Nu väntar Tobii.

– Det känns stimulerande och lite pirrigt att komma tillbaka till ett internationellt tech-bolag igen, säger Ann Emilson.

Hon jämför händelsen med att hoppa från ett hopptorn i en simhall, där känslan är både läskig och härlig. Ann Emilson uttrycker också en lätt frustration över att inte kunna dra igång med en gång, nu när allt är bestämt och klart.

Sälj- och marknadschef på globalt företag

Tobii är ett svenskt företag som utvecklar avancerad teknik för ögonstyrning av datorer. På det här företaget kommer nu Ann Emilson att ta sig an rollen som global sälj- och marknadschef.

– Jag ser verkligen fram emot att vara en del av den spännande resan Tobii har, säger Ann Emilson. Att dessutom få representera områdena sales, marketing och customer success är ett privilegium.