Siluett av person med en iphone framför apples logga.7 september är det äntligen dags för Apple att presentera höstens nyheter, där huvudnumret givetvis är Iphone 14-serien. Foto: hanohiki/Shutterstock.com

Lansering

Onsdagen den 7 september kommer Apple att presentera årets Iphone, närmare bestämt Iphone 14. Även om det är nästan två veckor kvar tills dess har en hel del information om den nya mobilserien letat sig ut via diverse läckor, och den informationen har Mobil.se tagit sig en närmre titt på.

Nu har Apple gått ut med ett datum för sitt lanseringsevent som fått namnet Far out. Den 7 september är det dags att bland annat avtäcka årets Iphone-serie, nämligen Iphone 14. Förutom nya mobiler verkar det även bli presentationer av Apple Watch 8 och andra generationens Airpods Pro.

Enligt MacWorld kan det dock troligtvis dröja ytterligare någon vecka innan vi får se nyheterna ute i butikshyllorna.

Får samma lagringsutrymme som Iphone 13

Mobil.se har sammanställt information som läckaren McGuire Wood släppte för några veckor sedan, och enligt Wood kan vi vänta oss både skillnader och likheter med fjolårets Iphone 13. Iphone 14 verkar till exempel få samma lagringsutrymme som föregångaren, det vill säga mellan 128 och 512 GB för standardmodellerna och upp till 1 TB för Pro-modellerna.

Tidigare rykten hävdade att minnet skulle skilja sig mellan standard och Pro, men hur det ligger till med den saken verkar fortfarande vara lite oklart.

Iphone 14 Pro får always-on display-funktion

Enligt läckan kommer Pro-modellerna utrustas med det som kallas always-on-display,  vilket innebär att skärmen aldrig stängs av helt utan kan visa låsskärmen hela tiden. Inte helt olikt hur  funktionen fungerar på Apples smartwatches. Denna funktion är dock något du själv får aktivera.

Skärmarna, som för övrigt ska skyddas av Gorilla Glass Victus-glas, får hole punch för selfiekameran och samma Face ID som föregångsmodellerna. Men enligt uppgift ska vi kunna vänta oss några ”fun software changes” lite längre fram.

Bättre laddningskapacitet än föregångsmodellerna

Alla modeller i Iphone 14-serien kommer få stöd för laddning upp till 30 W, och det är en förbättring med 10 W jämfört med Iphone 13. Enligt Wood kommer de nya lurarna i samband med iOS 16.5-uppdateringen även få stöd för omvänd trådlös laddning. Magsafe-laddarna kommer däremot ligga kvar på sina 15 W.