Halebop sim-kort

Beställ Halebop Kontantkort Gratis
  • Sveriges nöjdaste kunder inom telekom
  • Spara oanvänd surf till nästa tankning
  • Samma nät som Telia (Sveriges bästa täckning)

Halebops olika storlekar på sim-kort

Om Halebop

Halebop är Telias lågprisvarumärke och startade sin verksamhet år 2000. Två år senare köptes man upp av just Telia. Operatören har på 10 år mottagit Svenskt kvalitetsindex utmärkelse Sveriges nöjdaste privatkunder mobiltelefoni hela åtta gånger.

Beställ sim-kort från Halebop

Du beställer ditt sim-kort från Halebop direkt på deras hemsida. Där fyller du i uppgifter om dig själv samt om du vill ha ett nytt nummer eller behålla ditt gamla. Om du beställer ett abonnemang kommer Halebop även göra en kreditupplysning på dig.

Beställer du ett kontantkort kan du antingen välja att beställa med den prisplan du vill ha eller ett startpaket. Ett startpaket är gratis då det inte är laddat med någon prisplan.

Sim-korten kommer som ett så kallat trippel-sim. Det innebär att du får alla tre sim-kortsstorlekar. På så vis vet du att du får ett sim-kort som passar i din telefon. 

Alla sim-kort levereras till din folkbokföringsadress inom 2-5 arbetsdagar.

Aktivera sim-kort från Halebop

Sim-kort från Halebop aktiveras automatiskt inom ett dygn från dess att du hämtat ut din beställning. När ditt sim-kort aktiverats måste du starta om din telefon för att sim-kortet ska fungera. Om det är ett kontantkort du beställt måste du ladda på det med en prisplan för att sim-kortet ska aktiveras.

Tips! Starta om telefonen med jämna mellanrum för att se om sim-kortet har aktiverats.

Om sim-kortet trots allt inte aktiveras kan du få hjälp på Halebops hemsida. Där finns ett formulär du kan fylla i för att få hjälp. Där ska du, utöver uppgifter om dig själv, även fylla i ICC-numret, det vill säga det 20 siffror långa numret som står på sim-kortet.

När sim-kortet är aktiverat kommer Halebop höra av sig till dig.

Registrera sim-kort från Halebop

Ditt kontantkort registrerar du på Halebops hemsida genom att logga in på Mitt Halebop. Därefter trycker du på fliken Abonnemang, följt av kugghjulet som är placerat till höger. Tryck därefter på Lägg till kontantkort.

För att genomföra registreringen av ditt kontantkort kommer du behöva ditt mobilnummer samt den 20-siffriga koden som står skriven på sim-kortet.

Tänk på! Sim-kortet måste aktiveras innan det kan registreras.

Spärra sim-kort från Halebop

Sim-kort från Halebop kan du spärra på flera olika sätt. Bland annat genom att logga in på Mitt Halebop på hemsidan. Gå därefter in på fliken Abonnemang, följt av Hantera sim. Välj sedan Blockera sim-kort.

Det går även bra att ringa talsvar på 148 och därefter följa instruktionerna. För att spärra ett sim-kort via talsvar krävs det att du har tillgång till den registrerade innehavarens personnummer.

Om du kontaktar supporten kan du även där få hjälp att spärra ditt sim-kort. Du behöver då ha ägarens personnummer eller mobilnumret och puk-koden tillgängligt.

Det fjärde alternativet för att spärra sim-kortet är helt enkelt att beställa ett nytt. I samband med att du stoppar in det nya sim-kortet i telefonen kommer det gamla sluta fungera.