Halebop sim-kort

Beställ Halebop Kontantkort Gratis
  • Sveriges nöjdaste kunder inom telekom
  • Spara oanvänd surf till nästa tankning
  • Samma nät som Telia (Sveriges bästa täckning)

Halebops olika storlekar på sim-kort

Om Halebop

Halebop är Telias lågprisvarumärke som startade sin verksamhet år 2000. Två år senare köptes de upp av just Telia. Operatören har mottagit Svenskt kvalitetsindex utmärkelse Sveriges nöjdaste privatkunder mobiltelefoni hela åtta gånger på tio år.

Beställ sim-kort från Halebop

Du beställer ditt sim-kort från Halebop direkt på deras hemsida. Där fyller du i uppgifter om dig själv samt om du vill ha ett nytt nummer eller behålla ditt gamla. Om du beställer ett abonnemang kommer Halebop även göra en kreditupplysning på dig.

Beställer du ett kontantkort kan du antingen välja att beställa med den prisplan du vill ha eller ett startpaket. Ett startpaket är gratis eftersom det inte är laddat med någon prisplan.

Sim-korten kommer som ett så kallat trippel-sim. Det innebär att du får alla tre sim-kortsstorlekar. På så vis vet du att du får ett sim-kort som passar i din telefon. 

Alla sim-kort levereras till din folkbokföringsadress inom 2–5 arbetsdagar.

Aktivera sim-kort från Halebop

Sim-kort från Halebop aktiveras automatiskt inom ett dygn efter att du har hämtat ut din beställning. När ditt sim-kort har aktiverats måste du starta om din telefon för att sim-kortet ska fungera. Om det är ett kontantkort du har beställt måste du ladda på det med en prisplan för att sim-kortet ska aktiveras.

Tips! Starta om telefonen med jämna mellanrum för att se om sim-kortet har aktiverats.

Om sim-kortet trots allt inte aktiveras kan du få hjälp på Halebops hemsida. Där finns ett formulär du kan fylla i för att få hjälp. Där ska du, utöver uppgifter om dig själv, även fylla i ICC-numret, det vill säga det 20 siffror långa numret som står på sim-kortet.

När sim-kortet är aktiverat kommer Halebop att höra av sig till dig.

Registrera sim-kort från Halebop

Du registrerar ditt kontantkort på Halebops hemsida genom att logga in på Mitt Halebop. Därefter trycker du på fliken Abonnemang, följt av kugghjulet som är placerat till höger. Tryck därefter på Lägg till kontantkort.

För att registrera ditt kontantkort behöver du ditt mobilnummer och den 20-siffriga koden som står skriven på sim-kortet.

Tänk på! Sim-kortet måste aktiveras innan det kan registreras.

Spärra sim-kort från Halebop

Du kan spärra sim-kort från Halebop på flera olika sätt. Ett alternativ är att du loggar in på Mitt Halebop på hemsidan. Gå därefter in på fliken Abonnemang, följt av Hantera sim. Välj sedan Blockera sim-kort.

Det går även bra att ringa talsvar på 148 och därefter följa instruktionerna. För att spärra ett sim-kort via talsvar krävs det att du har tillgång till den registrerade innehavarens personnummer.

Du kan också få hjälp att spärra sim-kortet från supporten. Du behöver då ha ägarens personnummer eller mobilnummer och puk-kod tillgängligt.

Det fjärde alternativet för att spärra sim-kortet är att helt enkelt beställa ett nytt. När du stoppar in det nya sim-kortet i telefonen slutar det gamla att fungera.

 

Vanliga frågor om Halebop


Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@simkort.se