Sim-kort till mobilt bredband

Hitta ett passande sim-kort för mobila bredband

Nano-sim Micro-sim Mini-sim
Nano-sim Micro-sim Mini-sim Mobilnät Telia Surfhastighet 10-60 Mbit/s Kostnad Gratis Mer infoBeställ sim-kort
Nano-sim Micro-sim Mini-sim Mobilnät Tre Surfhastighet 7-34 Mbit/s Kostnad Gratis Mer infoBeställ sim-kort
Nano-sim Micro-sim Mini-sim Mobilnät Tre Surfhastighet 7-54 Mbit/s Kostnad Gratis Mer infoBeställ sim-kort

Ett mobilt bredband fungerar som trådlös uppkoppling för dator, surfplatta och i viss mån mobil. För att du ska kunna koppla upp dig på internet behöver du dock ett sim-kort till bredbandet. Du behöver även bestämma om du vill ha ett abonnemang eller kontantkort. Vad som är bäst beror på hur mycket du har tänkt använda det mobila bredbandet. Det beror även på om det är flera som kommer att använda det mobila bredbandet eller om det bara är du som kommer att använda det.

Mobilt bredband finns med både abonnemang och kontantkort

Ett mobilt bredband går att köpa med ett abonnemang eller kontantkort. Ett abonnemang är utmärkt om du planerar att surfa ofta. I samband med att du tecknar ett abonnemang får du även välja bland flera olika surfmängder. Det gör det lättare för dig att hitta ett abonnemang som passar ditt surfbehov.

Om du ska använda det mobila bredbandet periodvis är det bättre med ett kontantkort. Då laddar du på kontantkortet med den prisplan du vill ha. Prisplanen gäller oftast i 30 dagar.


Låt hela familjen använda det mobila bredbandet med extra sim-kort, router eller modem

Det går oftast att köpa extra sim-kort till mobila bredband. Då kan flera personer använda surfen, eller så kan man ha sim-korten i flera olika enheter.

Att ha flera extra sim-kort förändrar däremot inte prisplanen som du har valt.

Exempel! Har du ett abonnemang på 20 GB och beställer hem ett extra sim-kort delar alla uppkopplade enheter på samma datamängd.

Det går även bra att fördela surfen från det mobila bredbandet med hjälp av en router eller ett modem. Då kan hela familjen använda det mobila bredbandet samtidigt.

Tips! Ta med en trådlös router på semestern och låt hela familjen surfa samtidigt.

De vanligaste frågorna om sim-kort och mobilt bredband

När det gäller mobila bredband finns det många frågor. Vi har samlat och besvarat de vanligaste frågorna om mobila bredband. Om du inte hittar det du letar efter är du välkommen att ställa din fråga i kommentarsfältet så ska vi försöka besvara den så gott vi kan.

Kan ett sim-kort till mobilt bredband användas i en telefon?

Ja, det går att använda ett sim-kort till ett mobilt bredband i en telefon. Men det är inte den bästa lösningen eftersom alla telefonens tjänster inte fungerar med ett sådant sim-kort. Det går visserligen att surfa precis som vanligt, men det kostar extra att skicka sms.

Hur aktiverar jag mitt sim-kort till mitt mobila bredband?

De allra flesta gånger aktiveras sim-kortet i samband med att du använder det första gången. 

Om så inte är fallet aktiveras det på operatörens hemsida. Hos en del operatörer finns det även möjlighet att ringa och följa angivna instruktioner för att aktivera sim-kortet. Läs mer här om hur du aktiverar sim-kort.

Tips! Ring operatörens kundtjänst om du inte lyckas aktivera sim-kortet.

Vad kostar det att använda mobilt bredband utomlands?

Det beror på flera faktorer, till exempel om du reser inom EU/EES eller inte och vilken operatör du har. Du hittar prislistan för utlandspriser på operatörens hemsida.

Hur spärrar jag mitt sim-kort?

Blir du bestulen eller tappar bort ditt sim-kort är det viktigt att du spärrar det på en gång. Det gör du på din operatörs hemsida. Det kan även finnas möjlighet att spärra sim-kortet över telefon. Läs mer här om att spärra ditt sim-kort.