Sim-kort till larm

Hitta ett sim-kort som passar larmet

Nano-sim Micro-sim Mini-sim
Nano-sim Micro-sim Mini-sim Mobilnät Telia Surfhastighet 10-60 Mbit/s Kostnad Gratis Mer infoBeställ sim-kort
Nano-sim Micro-sim Mini-sim Mobilnät Tre Surfhastighet 7-34 Mbit/s Kostnad Gratis Mer infoBeställ sim-kort
Nano-sim Micro-sim Mini-sim Mobilnät Tre Surfhastighet 7-54 Mbit/s Kostnad Gratis Mer infoBeställ sim-kort

Så hittar du det bästa sim-kortet till ditt larm

Ett larm kan skydda dig mot alltifrån inbrott till vattenläckage. Larmoperatörerna erbjuder en mängd olika larmkomponenter, bland annat rörelsedetektorer, brandvarnare och kameraövervakning. Allt för att du känna dig så trygg som möjligt. Men att välja rätt komponenter är inte lätt och därför är det bäst att rådfråga larmoperatören om vad som är bäst för ditt boende.

Förutom att du måste bestämma dig för larmkomponenter måste du även bestämma om du vill ha ett larm med abonnemang eller kontantkort. Vad som är bäst för dig är en smaksak, men det beror också på vad du har för typ av larm.

Det gäller även att abonnemanget eller kontantkortet kommer från en operatör med bra täckning där du bor. Med svajig täckning kan du inte vara säker på att larmet fungerar när du behöver det som mest.

Larm finns med både abonnemang och kontantkort

Du kan bestämma om du vill ha ett abonnemang eller kontantkort till ditt larm. Med ett abonnemang betalar du en fast månadskostnad. Därefter behöver du inte oroa dig för att larmet inte ska larma om något sker.

Om du i stället väljer ett larm med kontantkort är det du som laddar på kontantkortet med pengar. Tänk då på att kontantkortet måste laddas på kontinuerligt för att att pengarna inte ska försvinna och kontantkortet ska avaktiveras. Vanligtvis är ett kontantkort giltigt i 12 månader innan det slutar fungera.

Tips! Välj en billig prisplan, pengarna dras bara när larmet används.

Täckningen skiljer sig åt mellan olika operatörer

Precis som när man ska köpa en mobiltelefon gäller det att man hittar en operatör med bra täckning när man köper larm. Du vill inte ha ett larm som inte lyckas meddela larmcentralen om ett inbrott på grund av att täckningen är dålig.

Vilken operatör som erbjuder bäst täckning beror på var du bor. Du kan enkelt testa hur stabil mobiltäckningen är genom att stoppa in ett sim-kort från en operatör i din mobiltelefon.

Tips! Ta hjälp av de olika operatörernas täckningskartor för att se hur täckningen är där du bor.

De vanligaste frågorna om sim-kort och larm

Det är inte lätt att veta skillnaden mellan olika larm och vad man behöver. Ofta uppstår en hel del frågor och funderingar. Därför har vi valt att besvara de vanligaste frågorna gällande larm. Hittar du inte svaret på din fråga är du välkommen att höra av dig till oss så ska vi försöka hjälpa dig efter bästa förmåga.

Vad är skillnaden mellan ett uppkopplat och icke-uppkopplat larm?

Ett uppkopplat larm är uppkopplat mot en larmcentral, vilket innebär en extra trygghet, och något de flesta larmoperatörer rekommenderar. Ett larm som inte är uppkopplat mot en larmcentral larmar istället via telefon, sms eller e-post. 

Vad är en larmsändare?

Det är genom larmsändaren som larmsignaler och meddelanden når larmcentralen. Utan larmsändaren kan inte några larm föras över till larmcentralen.

Var är ett GSM-larm?

Ett GSM-larm använder mobilnätet och innehåller ett sim-kort för att till exempel skicka kamerabilder till en larmcentral eller mobil, beroende på vilket larm du har.