Låsa upp sim-kort

Om du haft din telefon avstängd och vill sätta på den igen är risken stor att ditt sim-kort kommer att vara låst. Sim-kortet skyddas av en pin-kod, personal identification number. Det är den koden som krävs för att låsa upp sim-kortet.

Lås upp sim-kortet med din pin-kod

För att låsa upp ditt sim-kort måste du använda dig av den fyrsiffriga pin-koden. Den fick du i samband med att du fick sim-kortet. Många gånger hittar du pin-koden på plastkortet sim-kortet satt fast på. Den kan också finnas på ett separat papper.

Hos de flesta operatörer kan du även se pin-koden om du loggar in på ditt konto på operatörens hemsida. Det förutsätter dock att du har kopplat ditt abonnemang till operatörens hemsida.

Har du vid något tillfälle bytt pin-kod är det den nya koden som gäller.

Efter tre misslyckade försök låser du upp sim-kortet med puk-koden

Du har tre försök på dig att låsa upp sim-kortet med pin-koden. Om du misslyckas med det krävs den åttasiffriga puk-koden som du också fick i samband med att du fick ditt sim-kort.

Du har tio försök på dig att slå in rätt puk-kod. Misslyckas du med det kommer sim-kortet att låsa sig permanent. Du får då beställa ett nytt sim-kort hos din mobiloperatör.


Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@simkort.se