Kontantkort utan surf

Om du vill ha ett kontantkort att ringa med, eller om det tar tid att hitta ett passande abonnemang, kan du använda ett kontantkort utan surf. Sådana kontantkort passar personer som behöver ringa samtal då och då eller skicka enstaka sms.

Du kan även få bättre pris på samtal när du inte betalar för surf, vilket kan gynna dig som inte behöver surfa med din smartphone eller surfplatta. Det är också vanligt att använda kontantkort utan surf till olika typer av larm.

Kontantkort utan surf passar även barn, framför allt lite yngre barn, som inte behöver ha internet. Det kan även vara användbart för äldre användare som inte använder telefonen för surf, utan bara för att ringa med.

I dag finns det flera enkla telefonmodeller som är skapade för att bara ringa och smsa med. Sådana telefoner passar alldeles utmärkt för kontantkort utan surf. Det är bara onödigt att ha surf i en sådan telefon.

Jämföra kontantkort utan surf

Du kan enkelt jämföra olika kontantkort och deras priser med hjälp av jämförelsesajter eller genom att söka information på egen hand via Google eller andra sökmotorer. Det finns en hel uppsjö av jämförelsesidor på nätet idag och du hittar det bästa priset genom att jämföra kontantkorten.

Du kan ofta välja att filtrera dina resultat beroende på vad du är ute efter. Många sajter ger dig möjlighet att sortera på operatör, lägsta pris eller mest populära. I vissa fall kan du även välja att se de med mest data först. Ibland kan kontantkort utan data innehålla en liten mängd data, som exempelvis 0,1 gigabyte att surfa för. Det får du alltså på köpet och det kan användas för akuta situationer

Fördelar med kontantkort utan surf

Fördelarna med kontantkort utan surf är att du vet att du inte behöver betala extra för något som du inte använder, för sanningen är den att alla faktiskt inte använder sina telefoner för surf. Pensionärer kan använda sig av kontantkort utan surf för att ringa billigt och yngre barn kan ha dem i sina telefoner för att de inte ska få tillgång till internet. Det finns alltså många fördelar.

Nackdelarna kan vara att när du väl behöver surf någon gång måste du köpa till det. Detta är dock enkelt fixat genom att kontakta kundservice för respektive telefonbolag. En ytterligare nackdel kan vara att GPS-positionering blir svårt när kartprogrammen inte har tillgång till internet, vilket gör det svårt att navigera med en smartphone. Tillhör du dock de som inte behöver surf är ett kontantkort utan surf väl värt att satsa på.


Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@simkort.se