Kontantkort med surf

Att köpa abonnemang kan bli dyrt, särskilt om du binder upp dig en längre period. Då kan det passa bättre med ett kontaktkort, speciellt om det har surf. Genom att använda datamängden som är avsedd för surf kan du ringa via nätet med hjälp av appar som exempelvis Messenger och Skype. Detta kan du spara mycket pengar på och då de flesta har Messenger idag når du dem enkelt.

Du behöver inte spendera pengar på samtalstaxor utan kan ringa både inom Sverige och till utlandet med hjälp av Messenger, Skype eller andra appar. Det är en stor fördel när det gäller kontantkort som erbjuder surf. Tänk på att surfmängden bör vara relativt stor för att räcka hela månaden. De flesta kontantkort har en giltighetstid på 30 dagar så tänk igenom hur mycket internet du behöver innan du skaffar ett kontantkort med surf.

Jämföra kontantkort med surf

I tabellen ovanför kan du enkelt jämföra olika operatörer och deras kontantkort. Du kan även se mängden surf som erbjuds, vad kostnaden blir för 30 dagar samt hur många samtal som ingår. Ibland får du endast fria samtal till samma operatör och i vissa fall får du ringa för ett visst antal minuter. Då är det alltid bra att ha surf att ringa för via nätet.

Kostnaden för att ladda ett kontantkort varierar också och du bör alltid sikta in dig på så mycket surf som möjligt. Detta garanterar att du alltid har möjlighet att ringa även utöver vanliga telefonsamtal. Du kan även sköta ärenden via nätet som att betala räkningar, shoppa och titta på videoklipp. För dessa aktiviteter är det bra att ha en större mängd surf eftersom det kan förbruka mycket data.

Ange surfmängd och jämför kontantkort med surf

Hur mycket surf du behöver avgör valet

Vi är alla olika - vissa surfar mycket medan andra surfar väldigt lite. I regel kostar det alltid mer ju mer surf du har på kontantkortet och valet av kontantkort baseras på personliga surfvanor mer än något annat. Du som tittar på mycket YouTube eller använder streamingtjänster som Netflix bör ha mycket surf eftersom det använder upp mest data, medan du som bara läser nyheter då och då bör välja mindre.

Det första du kan göra är att se över dina surfvanor. För detta finns det programvara som mäter hur mycket datamängd du förbrukar. I smartphones finns detta oftast inbyggt och du kan testa att använda din smartphone via Wi-Fi för att mäta mängden. Utifrån resultatet som du får fram kan du sedan göra ditt val av kontantkort. Se till att välja ett som är anpassat efter just dina surfbehov.


Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@simkort.se