Halebop sim-kort

Beställ Halebop Kontantkort Gratis
  • Sveriges nöjdaste kunder inom telekom
  • Spara oanvänd surf till nästa tankning
  • Samma nät som Telia (Sveriges bästa täckning)

Halebops olika storlekar på sim-kort

Om Halebop

Halebop är Telias lågprisvarumärke som startade sin verksamhet år 2000. Två år senare köptes de upp av just Telia. Operatören har mottagit Svenskt kvalitetsindex utmärkelse Sveriges nöjdaste privatkunder mobiltelefoni hela tio gånger på tolv år.

Beställ simkort från Halebop

Du beställer ditt simkort från Halebop direkt på deras hemsida. Där fyller du i uppgifter om dig själv samt om du vill ha ett nytt nummer eller behålla ditt gamla. Om du beställer ett abonnemang kommer Halebop även göra en kreditupplysning på dig.

Beställer du ett kontantkort kan du antingen välja att beställa med den prisplan du vill ha eller ett startpaket. Ett startpaket är gratis eftersom det inte är laddat med någon prisplan.

simkorten kommer som ett så kallat trippel-sim. Det innebär att du får alla tre simkortsstorlekar. På så vis vet du att du får ett simkort som passar i din telefon. 

Alla simkort levereras till din folkbokföringsadress inom 1–3 arbetsdagar.

Aktivera simkort från Halebop

simkort från Halebop aktiveras när du sätter in kortet i telefonen. Vad du själv behöver göra kan beror på vilken mobiltelefon du har. Du behöver också knappa in en PIN-kod som du får med ditt simkort. Om det är ett kontantkort du har beställt måste du ladda på det med en prisplan för att kunna använda simkortet ska aktiveras eller kunna användas.

Tips! Starta om telefonen med jämna mellanrum för att se om simkortet har aktiverats.

Om simkortet trots allt inte aktiveras kan du få hjälp från Halebops support. Då får du uppge ICC-numret, det vill säga det 20 siffror långa numret som står på simkortet, och beskriva vilka problem du har.

Registrera simkort från Halebop

Du registrerar ditt kontantkort på Halebops hemsida genom att logga in på Mitt Halebop. Därefter trycker du på fliken Abonnemang, följt av kugghjulet som är placerat till höger. Tryck därefter på Lägg till kontantkort.

För att registrera ditt kontantkort behöver du ditt mobilnummer och den 20-siffriga koden som står skriven på simkortet.

Tänk på! simkortet måste aktiveras innan det kan registreras.

Spärra simkort från Halebop

Du kan spärra simkort från Halebop på flera olika sätt. Ett alternativ är att du loggar in på Mitt Halebop på hemsidan. Gå därefter in på fliken Abonnemang, följt av Hantera sim. Välj sedan Blockera simkort.

Du kan också få hjälp att spärra simkortet från supporten. Du behöver då ha ägarens personnummer eller mobilnummer och puk-kod tillgängligt.

Det tredje alternativet för att spärra simkortet är att helt enkelt beställa ett nytt. När du stoppar in det nya simkortet i telefonen slutar det gamla att fungera.

Vanliga frågor om Halebop


Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@simkort.se