Tele2 börjar med e-sim

Publicerad: 2019-01-03 Tele2 börjar med e-sim

Tele2 blir tredje operatören att erbjuda e-sim. Foto: Polarpx, Jari J/Shutterstock.com

Tele2 hakar på både Tre och Telenor och börjar erbjuda e-sim. Den nya tekniken kommer presenteras någon gång i januari och vara kostnadsfri för alla kunder. Fördelarna med ett e-sim är många, bland annat blir det lätt att växla mellan flera olika operatörer utan ett fysiskt sim-kort.

Mobiloperatören Tele2 börjar med e-sim nu i januari. Med e-sim behöver kunden inget fysiskt sim-kort utan istället används ett inbyggt sim-kort som installeras i kundens enhet.

E-sim hos Tele2 ska vara kostnadsfritt för både nya och befintliga kunder. Än så länge är det dock oklart vilka abonnemangstyper som kommer kunna använda det nya e-simmet.

Lättare att växla mellan operatörer med e-sim

Det finns många fördelar med ett e-sim, bland annat behöver kunden aldrig oroa sig för att tappa bort sitt fysiska sim-kort. Dessutom blir det lättare att växla mellan olika operatörer, exempelvis om man vill använda sig av lokala operatörer när man är ute och reser. Kunder som använder sig av en privat mobiltelefon och en jobbmobil kan även samla båda sim-korten i en och samma telefon.

Ett e-sim frigör en hel del utrymme som kan användas till att förbättra enheten och dess funktioner. Dessutom blir det lättare att koppla upp små enheter som saknar plats för ett vanligt sim-kort, exempelvis larmkomponenter, smartklockor och termostater.

Med ett e-sim minskar även miljöpåverkan eftersom det inte behöver tillverkas, lagras och skickas ut några fysiska sim-kort.

Tre var först i Sverige med e-sim

Redan i höstas presenterade Tre e-sim till Apple Watch och därefter även till smartphones. Med det var operatören Sveriges första mobiloperatör med e-sim.

Konkurrenten Telenor hakade strax därpå Tre och började erbjuda e-sim. I dagsläget har Telenor dock bara e-sim för Apple Watch.

Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@simkort.se
Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka