Skärmskydd till din telefon eller surfplatta

Publicerad: 2016-10-21 Skärmskydd till din telefon eller surfplatta

Går du i tankarna kring att köpa ett skärmskydd till din telefon eller surfplatta? Är det svårt att veta vilken modell du skall köpa eller vilket märke som håller vad dem lovar? 

Vi ska här gå igenom vilka olika modeller det finns på marknaden och vilka för och nackdelar dem har. Även vilka tillverkare som är dyra, billiga och vilka som faktist håller för rejäla smällar.

Stora skillnader mellan glas och plastskydd

Du måste först välja om du vill ha ett plastskydd eller ett glasskydd, men där anser vi att valet är glasklart, ja som de låter så är de självklart glas du skall använda dig utav.

Glaset är för det första mycket hårdare och tåligare än plast, det är mycket effektivare mot repor och det varken reflekterar ljus eller mattas ner lika fort som skärmskydd tillverkade i plast.

Pekfunktionen försämrar även den om du använder dig utav ett skärmskydd av plast.

Skärmskydd finns till de flesta enheterna 

Skärmskydd till telefoner och surfplattor finns till dem flesta modeller då alla i stort sett är dem samma då dem skärs ut från samma material men i olika storlekar till olika telefoner. 

Däremot finns det olika tillverkare som använder olika material men även då brukar dem erbjuda det till dem flesta telefonmodellerna.

Tillverkare av högkvalitativa skärmskydd 

Otterglas Alpha Glass Screen Protector

Först ut har vi Alpa glass screen protector som är stora inom tillverkning av stöttåliga skal till telefoner, men som även tillverkar skärmskydd å löpande band. 

Skärmskydden är både splitterskyddade och repbeständiga, det betyder att det inte blir en massa löst glassplitter om du skulle tappa telefonen och skyddet skulle spricka.

Ett cirka pris för ett glasskyddd från Otterglas ligger runt 350 kronor i dagsläget.

Copter exoglass

Sen har vi även en Svensk skärmskyddstillverkare på marknaden, Copter exoglass som med sina kemiskt härdade glasskydd vågar påstå att det är lika hårt som stål, något vi på simkort.se gärna vill se med våra egna ögon innan vi tror på det. 

Men om det stämmer så är det helt klart värt att köpa, detta får komma med i vårat nästa test.

Ett rekomenderat pris för Copter exoglass är snäppet billigare än Otters model och hamnar på cirka 300 kronor

Zagg invisible shield

Zagg är ett Amerikanskt företag som är väldigt kända världen över för sina Invisibleshield-filmer till olika sorts mobiltelefoner, men har i det senaste även börjat tillverka skärmskydd tillverkade i glas för bästa skydd.

Förutom att erbjuda ett väldigt bra skydd så är skärmglasen från Zagg väldigt tunna och behandlade med en speciell oljeresistent lösning som hämmar fingeravtryck på skärmen och håller den fräsh längre.

I dagsläget så får du betala runt 350 kronor för ett skärmskydd från Zagg.

Racingshield Naniglass

Även Racingshield är ett svenskt företag, förvisso väldigt litet men med väldigt hög standard. Racingshield tillverkade tidigare reservdelar till racingbilar. 

Utöver alla andra positiva egenskaper som glasskydd har så erbjuder dem en känsla som är identiskt det vanliga glaset som skärmen har och du märker alltså inte att du har sattit på ett skärmskydd.

Priset du får betala för ett Nanoglass är ungefär 300 kronor.

Tillverkarna skiljer sig främst i kvalité och prisklass 

Så sammanfattningsvis så finns det massor med olika skärmskyddstillverkare, men rent generellt så är dem ganska lika, det kan skicka lite i kvalite och passform beroende på vilken prisklass man lägger sig i, men en sak har vi iallfall kommit fram till och det är att ett glasskydd är att rekomendera alla dagar framför ett plastskydd. 

I nästa del skall vi gå igenom lite grann om skal och plånböcker till din mobiltelefon. Vilka modeller som finns och vad som skiljer dem åt och vilka märken man ska hålla sig till för att få högsta kvalite.

Redaktionen

red@kontantkort.se
Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka