Releasen alla väntat på Apple Watch Series 2

Publicerad: 2016-10-03 Releasen alla väntat på Apple Watch Series 2

Äntligen har Apple släppt sina nya modeller utav Apple Watch som nu kallas Apple Watch series 2 och som kommer i flera olika utföranden, både i keramisk modell sportmodel och flera andra.

Här ska vi gå igenom nya uppdateringar utav den nya smarta klockan och vad som skiljer den från tidigare modeller, och självklart massa andra nyttiga saker att veta innan du bestämmer dig för att köpa en.

Apple Watch har blivit större, men mer kraftfull 

Så vad är nytt med Apple Watch Series 2? Jo den är 0,9 millimeter tjockare än den tidigare modellen utav Apple Watch och det beror framförallt på att dem monterat ett större batteri än vad föregångaren har så att det skall gå längre tid mellan ladd tillfällena, en annan sak som även det tar en del utrymme är att den nya modellen är utrustad med en GPS för att du skall kunna se vart du är och hur långt och vart du har sprungit med mera.

Den gamla modellen utav Apple Watch var även den vattentät men det följde inte någon garanti från Apple att den skulle tåla vatten även fast dem flesta exemplaren gör det så var det ingen garanti. 

Den nya modellen av Apple Watch Series 2 däremot är extra utrustad med tätningar överallt och är certifierad till 50 meters djup, så det räcker gott nog för gemeneman.

Tips! Med den nya processorn i Apple Watch har modellen blivit avsevärt snabbare jämfört med sin föregångare. 

Processorn som kommer i den nya modellen av klockan har blivit 50% snabbare än föregångaren och brukar mindre ström som tillsammans med det nya större batteriet ger ökat batteritid.

Apple har även utrustat Apple Watch series 2 med en ljusare skärm för att kunna se bättre i starkt solsken på stranden och även i mörka utrymmen.

Nya modeller och funktioner för Apple Watch series 2 

Apple Watch Series 2 EDITION

Denna modellen är tillverkad i keramik som enligt Apple skall vara 4 gånger hårdare än rostfritt stål, så det återstår att se om dem verkligen håller vad dem lovat.

Nackdelen med den här modellen är att den endast kommer i en färg, den gamla Mac vita färgen som fanns förr på deras datorer. Men förhoppningsvis kommer det flera färgval i framtiden så att det finns en färg för alla dagar på året och tillfällen.

Priset för denna modell ligger på 14000 kronor och uppåt, det är inte billigt men bra mycket billigare än den tidigare guldmodellen för 110000 kronor.

Klockan är väldigt snygg och elegant, men tyvärr kan man inte säga det samma om det billiga och till utseendet ännu billigare plastarmbandet som kan köpas för ett par hundra kronor.

Apple Watch Series 2 HERMES

Nästa modell som Apple plockat fram är Hermes modellen, och till skillnad från edition modellen som har ett billigt armband till utseendet så har dem till denna modellen skaffat ett riktigt snyggt armband, tillochmed snyggare än klockan som är tillverkad i rostfritt stål och kommer med tre olika urtavlor. Armbandet har dem valt att döpa till Etoupe Swift Leather Double Buckle Cuff.

Priset för denna klockan ligger runt 9000 kronor i dagsläget och är enligt oss inte värd det priset alls. Urtavlorna har dem valt att kalla vid namnen Clipper, Cape Cod och Espace. 

Vad du istället kan göra är att köpa detta eleganta armband separat till din Edition modell för att få det bästa utav 2 modeller, men självklart så kostar det bra mycket mer, bara armbandet till Hermes modellen går på 70 dollar i dagsläget.

Apple Watch Series 2 NIKE+

Nu över till den sportigaste av dem nya modellerna och enligt oss den mest prisvärda av modellerna, Apple Watch Series 2 Nike +.

Denna modell kommer med ännu fler uppdateringar än dem andra modellerna, bland annat med funktioner som gör det möjligt för användaren att mäta tiden mellan sina löprundor, se sträckor och även hålla koll på hur ofta dina vänner tränar, du får även från och med nu din väderprognos direkt i klockan.

Klockan kommer i flera olika färger så som silver eller rymdgrå, även armbandet har flera olika färgval så som svart/grå, silver/vit och även den färgen vi anser se sportigast ut, neongul/svart.

Den snyggaste färgen är dock silver/vit. Eftersom detta är den modellen som är anpassad för mycket aktiviteter så har armbandet inbyggda luftninghål för att inte klippa fast på armen.

Redaktionen

red@kontantkort.se
Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka