Med den senaste versionen av IWorks är möjligheterna obegränsade

Publicerad: 2016-11-12 Med den senaste versionen av IWorks är möjligheterna obegränsade

I och med releasen av Iphone 7 och Apple Watch series 2 så släppte man även nya versionen av Iworks som tillåter dokument redigering av flera parter i realtid. 

Det går till så att flera användare kan vara inne i ett dokument samtidigt och göra ändringar, samtidigt som dem andra parterna ser förändringarna samtidigt som dem sker. Detta är perfekt när man arbetar flera personer på ett och samma projekt, både i arbetslivet och som studerande.

Efterlängtad funktion kommer äntligen till iOS 

Det var på tiden att Apple kom med den här funktionen till Iworks då Microsoft och Google haft det i flera år på sina egna program. Det har heller inte kostat några pengar om man haft office 365 eller sharepoint.

Tänk på! Funktionen att redigera online har sedan länge funnits i Googles dokumenthanteringsprogram. 

Hur smidigt är det inte att du kan sitta hemma på din terrass med din nyinköpta Iphone 7 och redigera ett program i Pages, medans din kollega i New york kan se ändringarna i Realtid på sin Mac Book Pro på sitt kontor?

Apples förhoppning med den nya versionen är att starkare kunna konkurrera med Microsoft och deras program som ingår i office programmet som alltid varit väldigt populära.

Flera olika  kontorsprogram tillgängliga för Apple produkter 

Är du inte en van Apple användare så ska vi här nedan gå igenom dem olika programmen som du får med till din Apple dator och som underlättar ditt kontorsarbete rejält.

Keynote

Först ut på listan har vi Keynote som är Apples motsvarighet till Microsoft powerpoint, här gör du enkelt professionella presentationer och med ett par enkla musklick så gör du snygga effekter, bilder och lägger till slider osv. 

Keynote är designat så att det skall finnas oändligt med funktioner för den vana användaren men ändå vara enkelt för den ovana användaren. Ett program som passar alla helt enkelt om du så är ett proffs eller det är första gången du använder en dator.

Perfekt till den stora familjen.

Numbers

Numbers, siffrornas motsvarighet till Pages. Istället för att skriva rena dokument eller göra snitsiga presentationer så kan du här redigera en stor mängd olika statistiska diagram och annat som har med siffror och statistik att göra. 

Du kan presentera dina resultat i flera olika grafer och layouter och endast din fantasi sätter stopp för vad du kan göra. Ett absolut måste om du för mycket statistik, men även väldigt händigt program om du enbart vill ha koll på din privata ekonomi.

Icloud

Om du aldrig har hört talas om Icloud så har du säkert tidigare hört talas om Dropbox eller molntjänster som erbjuds lite grann överallt?

Icloud är Apples egna molntjänst och är ett väldigt bra sett för att kunna dela dina dokument mellan alla dina enheter och även kunna nå dem på andra enheter genom att logga in på www.icloud.com 

Redaktionen

red@kontantkort.se
Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka