Äntligen har den kommit, Iphone 7

Publicerad: 2016-09-27 Äntligen har den kommit, Iphone 7

Foto: Anna Hoychuk / Shutterstock.com

Världens mest sålda smartphone kom nyligen i en ny tappning, iPhone 7. Iphone 7 har mot sina föregångare flera nya funktioner som dubbla kameror, stereohögtalare kraftigare batteri som möjliggör längre tid mellan laddningarna och så är den självklart vattentät för att kunna mäta sig med Samsungs slagskepp samsung S7 edge.

Modellen visades upp i Cupertino, Kalifornien där Apple har sitt huvudkontor och man gick ut med att modellen skall finnas tillgänglig på marknaden den 16 september iår.

Apple introducerade flera nyheter 

Men det var inte bara en modell som släpptes utan även den ännu värre modellen, Iphone 7 plus visades upp på huvudkontoret i Kalifornien. Skillnaden mellan Iphone 7 och Iphone 7 plus är bland annat att den dyrare modellen har dubbla kameralinser som kan ta knivskarpa bilder men den bästa upplösningen och färger som aldrig tidigare skådats i en mobiltelefon.

Priser för en Iphone 7 ligger på 749 dollar med ett 32 GB minne. Men det kom även ut flera nyheter kring Apple som bland annat en ny Apple Watch som är kompartibelt med Pokemon go.
Till skillnad från sin föregångare Apple Watch så har nya Apple Watch 2 blivit vattensäker och kan med enkelhet tas med ut på en simtur. 

Om du tidigare valt Apples produkter för att dem är så enkla att arbeta med och att allting finns tillgängligt på dem olika enheterna som Iphone, Apple watch, Mac book och Apple tv, så har Apple nu lanserat en ny samarbetsfunktion i apparna Iworks, som gör det möjligt för flera användare att arbeta i ett och samma dokument från flera olika platser och enheter.

Nintendo släpper spel exklusivt för iOS

Nu när Nintendo släpper sitt nya spel Super Mario Run skall det till en början endast finnas tillgängligt för Apples operativsystem IOS.

Mer nyheter som kom fram under evenemanget var att det går bra för Apple music som nu har fler än 17 miljoner lyssnande abonnenter samtidigt som över 500 miljoner appar laddas ner dagligen från appstore.

iPhone har inte längre stöd för Aux

Men även fast Apple gör sitt bästa för att göra kunderna nöjda och bjuder på nya uppdateringar hela tiden så blir aldrig alla nöjda. På den nya Iphone 7 finns längre inte någon hörlurskontakt och den är även vattentät och har en superbra kamera, men vad mer finns det undrar många?

Där aux uttaget tidigare satt har man monterat en extra högtalare för stereo ljud men skeptikerna anser att ljudet blivit högre men inte speciellt mycket bättre.

Tänk på! Istället för hörlursuttaget har det tillkommit en extra högtalare, för bättre ljud i telefonen. 

Man har även gjort ändringar på hemknappen som inte längre buktar in utan är helt plan längs telefonens skärm och nu enbart är en mjukvaruknapp och egentligen inte har någon mekanisk funktion. Med touch funktion så aktiveras en vibrator som ger användaren känslan att man tryckt på en knapp.

Måtten på telefonerna har Apple behållt från föregångarna Iphone 6 och 6 plus, men dina gamla skal och plånböcker kommer inte passa pga den större kameran och Truetone-blixten.

iPhone släpps i flera färger än tidigare 

Iphone 7 kommer i samma färger som förut förutom att den gråa bytts ut mot två olika nyanser utav svart så nu kan du alltså välja mellan silver, rosa guld mattsvart och blanksvart. Den blanksvarta är väldigt snygg och liknar mer borstat stål än mattsvart.

Den mattsvarta modellen är lite snällare mot fingeravtryck och repor, medans den blanksvarta modellen som påminner om ytan på en flygel är helt hemsk med tanke på fingeravtryck och repor.

Apple påstår att ytan skall vara lika hård som på tidigare modeller men att microrepor i den högblanka ytan kan speglas i ljuset efter flitigt användande. Dem går till och med ut och rekomenderar att man använder ett skal för att inte repa telefonen men då försvinner hela vitsen med en blank yta.

Apple fortsätter att satsa på kameran i sina telefoner 

I sin nya modell behåller dem fortfarande den utbuktande kameran men utan den lilla aluminiumringen som fick det att se ut som att kameran var eftermonterad. Det ser snyggare ut men fortfarande inte lika snyggt och smidigt som det var på Iphone SE som hade en helt plan baksidan.

Kamerorna i Iphone 7 och 7 plus är på 12 migapixel var, den ena är utav vidvinkelobjektiv modellen och den enda som finns i den vanliga Iphone 7. Iphone 7 plus däremot har en andra kamera med telefotoobjektiv. När dessa 2 kameror samverkar så gör det fotoupplevelsen till något du aldrig tidigare skådat i en telefon.

Tips! Den nya kameran i iPhone 7 ger betydligt bättre bilder än dess föregångare. 

Man kommer även senare iår efter en systemuppdatering kunna använda sig utav ett porträttläge som kallas bokeh-effekten men finns alltså inte standard i telefonerna utan det får man vänta ett tag med.

Ny, ljusare och vattentät skärm 

Skärmen på dem nya Iphone modellerna har blivit 25% ljusare men behåller samma storlek och antal pixlar som tidigare modeller så det är inte någon jätte stor skillnad, och kvaliten på skärmarna är fortfarande mycket sämre än Samsung S7 edge och många andra modeller.

Med den nya vattentäta certifieringen så skall Iphone telefonerna nu hålla samma standard som andra vattentäta modeller som Samsung S7 edge, det innebär att den skall kunna hållas under rinnande vatten och ligga på 1 meters djup i 30 minuter utan att ta in vatten. Detta var inget som demonstrerades under mässan så det får vi vänta och se om det stämmer till vi har gjort våra egna tester.

Trots förbättringar lämnar iPhone 7 mycket kvar att önska 

Några av nackdelarna med den nya Apple modellen är att till skillnad mot Samsungs värstingmodell så kan du inte ladda den trådlöst och den stödjer inte heller Pencil och har heller inte en oled skärm. Men den är bra mycket snabbare med sin nya 64-bitars A10 Fusion-processor.

Som slutsats kan vi säga att kameran har blivit mycket bättre, telefonen har blivit snabbare och vattentät med ett lite bättre ljud och ljusare skärm, men utöver det så var faktist förväntningarna större och det är ingen hets att köpa en ny Iphone 7 utan har du en Iphone 6 så räcker den gott och väl tills nya Iphone 8 släpps i framtiden.

Redaktionen

red@kontantkort.se
Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka