Amerikanskt sim-kort krävs för att använda EKG-app

Publicerad: 2019-03-14 Amerikanskt sim-kort krävs för att använda EKG-app

Framöver krävs ett amerikanskt sim-kort för att kunna använda EKG-appen i Apple Watch Series 4. Foto: Denys Prykhodov/Shutterstock.com

Apple Watch Series 4 lanserades i höstas och den stora snackisen var den inbyggda EKG-appen. Problemet med appen är dock att den bara fungerar i USA så de enda svenskarna som har kunnat testa den är de som turistar i landet. Nu är det även slut med det, framöver fungerar appen bara med amerikanska sim-kort.

När Apple lanserade nya Apple Watch Series 4 var en av de stora snackisarna EKG-appen som fanns inbyggd i klockan. Funktionen har fått fina omdömen och användare vittnar om att den faktiskt kan rädda liv. Ett problem är bara att funktionen inte fungerar utan ett amerikanskt sim-kort, det rapporterar 9to5mac.

Användare utan amerikanska sim-kort får ett felmeddelande

EKG-appen har sedan lanseringen av klockan bara fungerat i USA men turister som besöker landet har kunnat testa den utan att behöva byta sim-kort. Men med den nya betaversionen av IOS 12.2 visas ett felmeddelande till den som inte använder sig av ett amerikanskt sim-kort.

Texten som visas lyder lyder "Unable to confirm your location. Make sure your iPhone is not in airplane mode and has a working SIM card to proceed”. 

Det lär försvåra möjligheten för svenska turister att kolla sitt EKG.

Appen får inte användas utan godkännande av myndigheter

Anledningen till att Apple begränsar appen ytterligare och att den bara fungerar i USA har att göra med att det krävs ett godkännande från berörda myndigheter i respektive land. Hittills är det bara i USA som appen fått godkänt och därför är det bara där den är tillgänglig i dagsläget.

Fler länder lär dock följa efter USA och godkänna appen. Något datum för när funktionen kan fungera i Sverige finns dock inte.

EKG-appen i Apple Watch series 4 är avaktiverad för användare som är yngre än 22 år.

Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@simkort.se
Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka